POSNA MUSAKA Rapsodija sa sojom koja osvaja na prvi zalogaj, raspametićete se koliko je ukusna

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Soja je namirnica koja zamenjuje meso, tako da nećete da osetite da vam nedostaje.

musaka sa sojom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6-7 krompira 
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 dl sojinog mleka
  • 4 kašike sojinih ljuspica
  • ulje za podmazivanje
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • pola kašičice mirođije
  • 1 paradajz
  • so

Priprema

Propržite mladi luk sa sojom, koja je prethodno bila potopljena u vrelu vodu, zatim proceđena. Onda dodajte jednu kašičicu suvog biljnog začina i dobro promešajte. Ređajte u podmazanu vatrostalnu činiju red krompira isečenog na kolutove pa nanesite polovinu sojinog fila, red krompira, sojinog fila i na kraju prekrijte krompirom. Paradajz isečen na kolutove poređajte preko krompira. Pecite musaku 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Sojinom mleku dodajte kašičicu suvog biljnog začina, so i mirođiju. Izvadite musaku pa je prelijte mlekom i zapecite još 45 minuta.

 

.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading