POSNA ŽITO MUSAKA Po originalnom receptu sa Hilandara, sočna i fenomenalna

Ivana Pavlović

17:20

Sezonski recepti 0

Držače vas dugo sitim a odličan je predlog u sezoni posnih slava.

žito musaka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g žita
  • 200 g oraha
  • 1 kafena kašičica belog luka u prahu
  • 200 g suvih šljiva
  • 800 g krompira
  • 100 ml paradajz soka
  • 200 ml vode
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašika ruzmarina
  • so

Priprema:

Živo operite i prokuvajte sat vremena. Onda ga stavite u jednu posudu. Orahe sameljite u blenderu pa dodajte žitu i izmešajte. Dodajte beli luk u prahu i so, pa sve promešajte. Malo prokuvajte suve šljive pa ih sitno iseckajte. Krompir isecite na kolutove. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte red krompira pa preko suve šljive, pa orahe i žito. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Završite sa redom krompira. Napravite preliv od paradajz soka, vode i suvog začina, pa prelijte preko musake. Pecite pokriveno 30 minuta i otkriveno 20-30 minuta. Prijatno!

Komentari (0)

Loading