BEGOVA ČORBA Neodoljiva rapsodija ukusa po originalnom, bosanskom receptu
Zdravo i mirisno jelo "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je:
- 400 g pilećeg mesa
- 200 g mešavine celera, paškanata i šargarepe
- 50 g putera
- 20 sušene bamije
- 1 žumance
- 50 g kajmaka
- 1/2 limuna
- 1 lovorov list
- peršun po ukusu
- so i biber po ukusu
Priprema
Meso dobro operite, pa ga stavite u lonac, prelijte vodom, posolite i kuvajte. Dok se meso kuva, očistite šargarepu, paškanat i celer i sitno iseckajte. Kuvano meso odvojite od kostiju i isecite na kockice. Puter zagrejte pa dodajte brašno, propržite i zalijte supom od pilećeg mesa, i pustite da se krčka 15 minuta. Zatim dodajte iseckano povrće i meso, i kuvajte. Zasebno, skuvajte sušenu bamiju u vodi sa malo limunovog soka, ocedite, properite i dodajte čorbi. Nastavite da kuvate. Zasebno, u posudi, umutite žumance s kajmakom pa dodajte čorbi, kao i limunov sok i malo putera. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list i sitno seckan peršun i nastavite da kuvate još 5 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti
Okrepiće organizam svakim zalogajem.
BOSANSKI RECEPT ZA BEGOVU ČORBU Jelo koje greje i okrepljuje telo i dušu
Ako želite da napravite čorbu ali da je drugačija od one koju inače kuvate probajte ovaj recept iz Sarajeva. restoranski specijalitet sada može biti deo vaše trpeze. Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava
Aromatična čorba sa spanaćem i povrćem oduševiće i one koji ne vole spanać.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)