PUNJENA BUNDEVA Sa mesom i pirinčem, rapsodija ukusa kojoj nećete moći da odolite

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Drugačiji ručak, u savršenom spoju mesa i povrća, prste da poližete.

punjena bundeva sa mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 srednja bundeva
  • 300 g mlevenog mesa
  • 50 g obarenog pirinča
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • so
  • biber

Priprema

Izdbite bundevu, unutrašnjost premažite puterom i posolite. U obaren pirinač dodajte iseckani crni luk, mleveno meso, začinsku papriku, suvi biljni začin, so i biber po ukusu. Sjedinite smesu dobro. Napunite bundevu pripremljenom smesom pa je zatvorite poklopcem od bundeve. Pokrijte bundevu aluminijumskom folijom pa prebacite u pleh obložen pek papirom i 100 ml vode. Pecite je 70 minuta na 200 stepeni. 

Komentari (0)

Loading