PUNJENA BUNDEVA Sa mesom i pirinčem, rapsodija ukusa kojoj nećete moći da odolite
Drugačiji ručak, u savršenom spoju mesa i povrća, prste da poližete.
Potrebno je
- 1 srednja bundeva
- 300 g mlevenog mesa
- 50 g obarenog pirinča
- 1 crni luk
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1 kašika suvog biljnog začina
- so
- biber
Priprema
Izdbite bundevu, unutrašnjost premažite puterom i posolite. U obaren pirinač dodajte iseckani crni luk, mleveno meso, začinsku papriku, suvi biljni začin, so i biber po ukusu. Sjedinite smesu dobro. Napunite bundevu pripremljenom smesom pa je zatvorite poklopcem od bundeve. Pokrijte bundevu aluminijumskom folijom pa prebacite u pleh obložen pek papirom i 100 ml vode. Pecite je 70 minuta na 200 stepeni.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)