ŠARENA PITA JE PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa povrćem i mesom, uzećete parče više
Sočna i mekana, zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 200 ml mleka
- jedna kašičica šećera
- 20 grama kvasca
- 100 ml ulja
- pola kašičice soli
- dva jaja
- 470 g brašna
- 50 g kajmaka
- 80 g blitve
- 250 g svinjske pečenice
- 200 g kačkavalja
- 70 g ajvara
Priprema
Zagrejte mleko pa dok je još mlako, dodajte mu šećer, izdrobljen kvasac i kašičicu brašna. U jednoj posudi pomešajte ulje, so i jedno jaje, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Sve sastojke dobro sjedinite pa umesite testo i ostavite na toplom da nadođe. Testo podelite na 4 dela pa prvu koru razvucite i utisnite u pleh obložen pek papirom. Premažite polovinom količine kajmaka pa složite polovinu blitve, pečenice i kačkavalja.
Drugu koru stavite preko kačkavalja pa premažite ajvarom, dodajte treću koru pa dodajte ostatak kačkavalja, pečenice i blitve sa kajmakom. Poslednje stavite četvrtu koru. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom pa ostavite 20 minuta do pola sata da nadođe. Pecite pitu oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170, pokrijte pek papirom i pecite još 10 minuta. Secite i služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
SPANAKOPITA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Grčka pita prepuna bogatog fila
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
GURMANSKA PITA UKUSOM BUDI SVA ČULA A savršena i za domaćice početnice
Savršena za doručak ili večeru.
LISNATA PITA SA ŠAMPINJONIMA Sve se samo pomeša i peče, a rastura ukusom
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA SA PILETINOM Pomera granice dobrog ukusa, a uspeva i početnicima
Služite toplu, uz prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)