SOČNA I DRUGAČIJA PITA Sa piletinom, greje dušu i telo, a mekana kao duša

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Preukusna i drugačija, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

pita sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 50 g putera
  • 500 g očišćenih pilećih karabataka
  • 300 g crvenog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 5 kašika ulja+ za premazivanje kora
  • 200 ml pavlake
  • 250 ml vode
  • 3 jaja
  • so 
  • biber
     

Priprema

Sitno isecite meso i crveni luk. Dodajte ulje pa začinite, promešajte pa dodajte seckan beli luk. Isecite kore na pola pa ih premažite uljem. Onda slažite po tri kore jednu na drugu. Sipajte po kašiku fila i urolajte. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Nalijte 150 ml  vode i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za 15 minuta izvadite pitu i prelijte je sa umućenim jajima, pavlakom, 100 ml vode i pola kašičice soli. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20-25 minuta.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading