ZBOG OVIH RAZLOGA VAM PASULJ NIJE UKUSAN Primenite sledeće trikove i ispašće fenomenalan
Koristite stari pasulj, solite na početku kuvanja... Mnoge domaćice prave iste greške zbog kojih im pasulj ne bude ukusan. Uz sledeće savete više o tome nećete morati da brinete.
Koristite stari pasulj
S obzirom da većina pasulja gubi kvalitet i količinu minerala i vitamina u roku godine do dve, sva starija pakovanja bolje bacite.
Pasulj kratko potapate i ne menjate vodu više puta
Pasulj potopite preko noći ili 24 sata, a vodu promenite nekoliko puta. Dužim potapanjem u vodu, dobićete mekši pasulj koji ćete lakše variti.
Kuvate u malom loncu
Ostavite dovoljno prostora da se zrna rasporede i pasulj kuva. Stavite pasulj u veliki lonac.
Ne vodite računa o temperaturi vode
Stavite pasulj da se kuva u hladnu vodu pa ga nakon ključanja, procedite. Dolijte vruće vode i ostale sastojke i kuvajte.
Solite na početku kuvanja, umesto na kraju
Solite tek na kraju kako bi opna pasulja ostala mekana.Možete da dodate i malo sode bikarbone radi boljeg varenja. Izbegavajte da solite na samom početku kuvanja.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
5 GREŠAKA KADA PRAVITE BEŠAMEL SOS Da bi ispao savršen uradite ovo
Evo kako da ispravite greške i dobijete brojne pohvale.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
Komentari (0)