MINI PICE Savršene za svaku priliku, a svi ih vole
Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1,1 kg mekog brašna tip 400
- 370 ml mleka
- 40 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- 1,5 kašičica soli
- 230 ml ulja
- 400 g šunke
- 400 g kačkavalja
- paradajz sos
- origano
Priprema
Kašičicu šećera, brašna i izmrvljeni kvasac dodajte u mlako mleko. Pokrijte i ostavite tako 10 minuta da kvasac nadođe. U zasebnoj posudi pomešajte jaja, so, prašak za pecivo, brašno i nadošli kvasac. Zamesite glatko teso koje se neće lepiti za prste i ostavite ga 45 minuta na toplom. Podelite ga na 3 jednaka dela pa svaki rastanjite oklagijom, napravite kvadrat i premažite paradajz sosom. Onda dodajte rendanu šunku i kačkavalja i pospite malo origana. Zatvorite sve četiri ivice testa ka unutra pa oblikujte rolat. Isecite rolat na parčiće pa ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Na kraju pospite još malo rendanog kačkavalja. Bon appetit!
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)