DIJETALNI RECEPT BEZ GLUTENA Mini pice praktične za svaki rođendan

Alo.rs

14:00

Zdravi zalogaji 0

Taman za zalogaj.

DIJETALNI RECEPT BEZ GLUTENA Mini pice praktične za svaki rođendan
Shutterstock

Mini pice s patlidžanom

Sastojci:

1 veći patlidžan

1 kašika soli

2 kašike maslinovog ulja

2 kašičice origana

1/3 šolje rendanog parmezana

1/3 šolje mocarele

Za sos:

2-3 kašičice maslinovog ulja

3 čena belog luka, usitnjena

40 g paradajza iz konzerve

1 kašičica začina po želji

Priprema:

Isecite oba kraja patlidžana i ostatak isecite na kolutove debljine 2 cm. Kolutove poređajte na ubrus i posolite kako biste iz njih izvukli tečnost. Držite ih tako pola sata. Rernu zagrejte na 200 stepeni. U međuvremenu pripremite sos. Zagrejte 3 kašičice maslinovog ulja i propržite beli luk. Kada omekša, dodajte mu paradajz, začine po želji i kuvajte dok se ne zgusne. Po želji možete dodati i nekoliko kašika vode. Nakon pola sata, kolutove obrišite ubrusom i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih premažite maslinovim uljem i pospite začinima. Pecite patlidžan u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Pečen patlidžan izvadite iz rerne i na svaki kolut stavite nekoliko kašičica pripremljenog sosa, pa preko toga stavite parmezan i mocarelu. Vratite patlidžan u rernu i pecite još nekoliko minuta dok se sir ne otopi. Napomena: Po želji možete dodati još sastojaka u sos - pečurke, slaninu, šunku.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading