ROLNICE SA KREMOM Viralni desert koji osvaja svakim zalogajem, mekan i sladak
Fenomenalne i slatke, a tope se u ustima.
Potrebno je
Za testo:
- 200 ml toplog mleka
- 20 g svežeg kvasca
- 3 kaśike šećera
- 60 ml otopljenog putera
- 1 jaje
- 460 g brašna
- lešnik krem
Za premazivanje
- 1 žumance
- 2 kaśike mleka
Priprema
Pomešajte mleko, kvasac, šećer, otopljeni puter, jaje i brašno pa zamesite testo. Ostavite na toplom da naraste. Onda podelite na 12 delova, svaki oblikujte u lopticu pa rastanjite oklagijom u oblik rolnice. Napunite kremom pa poredjajte u pleh obložen papirom za pečenje. Zasebno umutite žumance i mleko pa time premažite rolnice. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobiju lepu, žutu boju.
OČISTITE ŠPORET I REŠETKU I ODMASTITE POSUDE Treba vam samo ova 1 namirnica iz kuhinje
Kafa ima višenamensku primenu, pa osim kao napitak, može da se koristi za čišćenje posuđa, eliminisanje neprijatnih mirisa ili kao piling za ruke.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah
Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.
AKO PRAVITE KROFNE NEMOJTE DA RADITE OVO Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, pa krofne budu žilave ili liče na uštipke.
ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava
Aromatična čorba sa spanaćem i povrćem oduševiće i one koji ne vole spanać.
Komentari (0)