MENEMEN ZA PRAVE GURMANE Brzo, jednostavno i predivno jelo, a klasik bez premca
Savršen doručak bogatog ukusa koji će vas oduševiti.
Potrebno je
- 4 paradajza srednje veličine
- 2 crvene paprike
- 3 žute paprike
- 1/2 ljute papričice
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica sitne morske soli
- pola kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika sitno isečene sveže nane
- 1 kašika sitno isečenog svežeg peršunovog lišća
- 2 kašike putera
- 1 kašika ulja
Priprema:
Jaja izvadite ranije iz frižidera da budu sobne temperature. Operite paprike, paradajz i ljutu papričicu pa im izvadite seme i iseckajte. Sitno isecite crni i beli luk. Stavite puter i ulje u zagrejan tiganj pa otopite puter na srednjoj vatri. Dodajte iseckane paprike, posolite pa posle dodajte i luk i propržite. Zatim dodajte beli luk, papričicu, biber i paradajz, ali pazite da ne zagori. Dodajte jaja, posolite, varjačom promešajte pa začinite. Ugasite ringlu, poklopite i ostavite malo da se uhvati korica.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)