MENEMEN Sočno jelo iz Sulejmanovog harema koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Ivana Pavlović

10:15

Sezonski recepti 0

Turski gurmanski specijalitet najbolje služite za doručak.

menemen
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 paradajza srednje veličine
  • 2 crvene paprike
  • 3 žute paprike
  • 1/2 ljute papričice
  • 3 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica sitne morske soli
  • pola kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika sitno isečene sveže nane
  • 1 kašika sitno isečenog svežeg peršunovog lišća
  • 2 kašike putera
  • 1 kašika ulja

Priprema:
Jaja izvadite ranije iz frižidera da budu sobne temperature. Operite paprike, paradajz i ljutu papričicu pa im izvadite seme i iseckajte. Sitno isecite crni i beli luk. Stavite puter i ulje u zagrejan tiganj pa otopite puter na srednjoj vatri. Dodajte iseckane paprike, posolite pa posle dodajte i luk i propržite. Zatim dodajte beli luk, papričicu, biber i paradajz, ali pazite da ne zagori. Dodajte jaja, posolite, varjačom promešajte pa začinite. Ugasite ringlu, poklopite i ostavite malo da se uhvati korica.

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading