VANILA DESERT Kremast i sladak, ukućani će stajati u redu za još
Pravi se jednostavno a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 3 kašike šećera
- 300 g keksa s punjenjem od želea i prelivom od čokolade
- 300 g tvrdog keksa s maslacem
Sastojci za glazuru:
- 100 g bele čokolade
- 50 g maslaca
- 3 kašike vode
- 3 kašike šećera
Priprema:
U kalup za torte složite jedan red tvrdog keksa s maslacem tako da prekrijete dno. Preko keksa prelijte vrući puding od vanile koji ste skuvali da biste omekšali podlogu od keksa. Ako želite da torta bude kremastija, možete da stavite duplu meru pudinga. Zatim preko pudinga složite red keksa s punjenjem od čokolade i vanile - čokoladni deo neka bude okrenut prema dole tako da prekrijete celu površinu pudinga. Za to vreme, na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smesu u koju ćete dodati maslac. Toplu smesu prelijte preko torte i stavite u frižider da se ohladi.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
5 GREŠAKA KADA PRAVITE BEŠAMEL SOS Da bi ispao savršen uradite ovo
Evo kako da ispravite greške i dobijete brojne pohvale.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
Komentari (0)