MINI FOKAČA Od samo 3 sastojka a gotova za 5 minuta, ne dosadi ni posle 1000 puta
Napravite ove mini italijanske pogačiće i ukućani će stajati u redu za još. Recept za samodizajuće brašno imate u prethodnom tekstu.
Potrebno je
- 125 g samodizajućeg brašna
- 150 ml grčkog jogurta
- maslinovo ulje
- ruzmarin
Priprema
Pomešajte jogurt i brašno pa dobro promešajte. Vadite testo kašičicom pa ga stavljajte u kalup za mafine, obložen uljem. Testom pokrijte dno kalupa pa nauljenim prstima napravite rupe u testu. Naređajte sveži ružmarin. Mini fokaču pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite uz prilog po želji! Prijatno!
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)