BANANA POSLASTICA Magija u svakom zalogaju, a ukućani će stajati u redu za još
Zasladiće vas i osvežiti.
Potrebno je
Za koru:
- 400 g piškota
- 300 ml mleka
Za fil:
- 2 jajeta
- 175 g šećera
- 125 g brašna
- 8 g vanilin šećera
- 500 ml mleka
- 100 g bele čokolade
- 200 g lešnik krema
- 100 g putera, sobne temperature
- 2 banane
Priprema:
Piškote umočite u mleko, pa poređajte kalup obložen providnom folijom. Obložite i ivice. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i brašno. Lepo sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte i belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa dodajte puter i nutelu i umutite. Sipajte preko piškota polovinu fila, pa poređajte na vrh kolutove banane. Sipajte ostatak fila, pa poređajte još jedan red piškota. Stavite u frižider na dva sata.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)