SLANI TART SA SPANAĆEM I SIROM Fenomenalan delikates kome koštunjavo voće daje posebnu draž
Slasan tart osvaja na prvi zalogaj, uzećete parče više.
Za koru
- 170 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- kašičica soli
- 1 keica praška za pecivo
- 2 kašike masti
- 80 ml jogurta
Za nadev
- 300 g sira
- 200 ml kisele pavlake
- 2 šake spanaća
- 3 jaja
- 80 g listića badema
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi izmrvite sir, dodajte pavlaku, jaja i usitnjen spanać, pa sve dobro promešajte. Suve sastojke sjedinite - brašno, so i prašak za pecivo. Onda dodajte mast i jogurt i sjedinite tako da dobijete meko testo. Ako treba dodajte još brašna da se dobije fina glatka masa koja se ne lepi za ruke. Rastanjite testo na debljinu oko 0,5 cm na papiru za pečenje. Utisnite testo uz ivice kalupa kalupa. Zatim ga izbockajte. Pecite oko 8 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite iz rerne, dodajte fil i ravnomerno ga rasporedite. Pospite slani tart sa listićima badema. Nastavite da pečete još 25 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)