PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 450 g odleđenog, isceđenog i naseckanog spanaća
- 2 belanca
- 1 jaje
- ¼ šolje sitno naseckanog crvenog luka
- ½ šolje narendanog sira
- ½ šolje hlebnih mrvica
- 1 kašičica tucane paprike
- so
- ½ kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Sve sastojke dobro izmešajte u većoj posudi, tako da dobijete jednoličnu smesu koju možete da oblikujete. Od smese pravite pljeskavice standardnog oblika, pa ih pecite na dobro zagrejanom tiganju na koji ste sipali malo ulja. Pecite ih sa obe strane oko tri minuta. Vaše pljeskavice od spanaća su gotove! Prijatno!
Možda vas zanima:
KOFTE Turski specijalitet koji se služio u Sulejmanovom haremu, podseća na pljeskavice a još sočniji
Ako volite klasične pljeskavice, kofte ćete obožavati.
BRZE PLJESKAVICE Po tradicionalnom receptu
Toliko će vam se dopasti ,da ćete samo njih praviti.Priprema je jednostavna i laka a ukus je neverovatan.
ZDRAVO I UKUSNO Pljeskavice od spanaća su omiljeno Popajevo jelo
Deca će ih obožavati.
TEŽE SE IZGOVARA, ALI SE LAKO JEDE Gruzijski specijalitet ćete odmah zavoleti!
Oduševiće sve ukućane.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)