STARI RECEPT ZA RATLUK Savršeno se slaže sa kafom, a popravlja raspoloženje u trenu
Starinski recept za ratluk oduševiće i one koji ne vole ovaj slatkiš.
Potrebno je:
- 380 ml vode
- 300g šećera
- 250 ml soka od pomorandže
- 140 grama kukuruznog skroba
- 3 kašike soka od limuna
za posipanje
- 3 kašike kukuruznog skroba i 1 kašika šećera
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte vodu, šećer, limunov sok i sok od pomoranže pa dodajte kukuruzni skrob. Zagrejte na ringli uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Zatim skinite sa ringle pa dodajte sok od limuna i promešajte. Preručite masu u vatrostalnu posudu pa pustite da se prohladi. Secite na kocke i valjajte svaku u mešavinu skroba i šećera.
AKO PRAVITE KROFNE NEMOJTE DA RADITE OVO Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, pa krofne budu žilave ili liče na uštipke.
ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava
Aromatična čorba sa spanaćem i povrćem oduševiće i one koji ne vole spanać.
LAZANJA SA SPANAĆEM Malo drugačija a mnogo ukusnija, nek zamiriše cela kuća
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJBOLJE ZAMENE ZA SO Kažu da se uopšte ne oseća razlika u ukusu
Ako želite da smanjite so u ishrani ili pauzirate sa korišćenjem, postoje brojne namirnice koje mogu da je zamene.
BANANA HLEB Hrskav spolja, a sočan iznutra, kao osmišljen za uživanje
Za savršen početak dana, ukusan i aromatičan.
Komentari (0)