SAVETI ZA NAJUKUSNIJE CIMET ROLNICE Primenite ovih 5 caka i svi će vam tražiti recept
Ovih 5 caka pomoćiće da vam cimet rolnice ispadnu mekane i sočne.
1. Grčki jogurt umesto kvasca
Umesto kvasca bolje bi bilo da koristite grčki jogurt. Grčki jogurt sadrži sastojke koji će testo učiniti mekim, a ukus još boljim.
2. Kuvajte brašno
Koristite belo brašno. Kuvajte brašno sa visokim sadržajem glutena sa vodom ili mlekom, dok ne dobijete gustu smesu. Na taj način se želatinizuje skrob, pa će testo biti meko.
3. Koristite svež kvasac
Nemojte da koristite suv kvasac nego svež. Testo će bolje da naraste.
4. Soda bikarbona za savršenu boju
Dodajte sofu bikarbonu i dobićete mekano testo zlatno braon boje.
5. Sipajte zagrejano mleko
Zagrejano mleko dodajte kvascu. Smatra se da je optimalna temperatura 37-46 stepeni celzijusa. Ako je više zagrejano od toga, zgusnuće kvasac.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)