ČOKOLADNA RAPSODIJA POSNA NA VODI Gotava za 20 minuta, a topi se u ustima
Savršeno sladak i kremast kolač koji će uspeti svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 2 šolje speltinog brašna
- 3 kašike džema od šljive
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja šećera
- 2 šolje vode
- kašičica cimeta
Glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi razmutite šećer sa vodom pa dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet i džem. Sjedinite sve dobro. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U manji pleh stavite papir za pečenje i izlijte smesu. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite čokoladu na pari. Pripremljenom čokoladnom glazurom prelijte kolač. Prijatno!
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)