LENJA PITA Starinska poslastica koja budi sva čula, a pojede se u jednom zalogaju
Recept za dušu i telo, iz bakine kuhinje.
Lenja pita
Sastojci:
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta (180 ml)
- 2 čaše (od jogurta) brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 700 g očišćenih narendanih jabuka
- 2 kašike ulja
- 2 kašike šećera
- 3 kašike griza
Za posipanje:
Šećer u prahu
Priprema:
Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo, pa umesite testo. Narendane jabuke dinstajte sa uljem i šećerom i kada ispari voda koju puste, dodajte griz. Odvojite pola testa, razvucite oklagijom kao koru i stavite u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta, tj. dok se ne uhvati korica. Tada stavite fil i preko njega drugu koru razvučenu oklagijom od ostatka testa. Vratite u rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok kora ne bude smeđe boje. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Gotov za pola sata, a smaže se u jednom zalogaju
Brzinski desert za prave sladokusce.
BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
KAPRIĆOZA Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet
Preukusna pica bolja od one kupovne, za pravo zadovoljstvo.
LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
KUVAJTE KROMPIR OVAKO I NIKAD SE NEĆE RASPASTI Trik koji provereno uspeva
Dodajte ovu namirnicu kada kuvate krompir i provereno se neće raspasti.
SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)