LISNATI HLEB SA BELIM LUKOM Bolje pecivo niste probali, po receptu glumice Dragane Mićalović
Glumica Dragana Mićalović kaže da je njena majka kuvarica bolja od svih, ali da i ona voli da kuva i trudi se da dostigne bar delić maminih kulinarskih veština. Ona je gostujući u emisiji „Praktična žena“ pripremala lisnati hleb od belog luka, a mi vam garantujemo da bolje pecivo skoro niste probali.
Potrebno je
Za testo
- 375 g brašna
- 1 suvi kvasac
- 1 kašičica šećera
- 30 g putera
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 120 ml mleka
- 60 ml vode
Za premaz
- cela glavica belog luka
- 150 g putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Beli luk stavite u foliju, pa ga pecite pola sata na 180 stepeni. U toplom mleku i vodi rastopite kašičicu šećera, dodajte kvasac i ostavite ga da naraste. Pomešajte suve sastojke, dodajte nadošli kvasac, rastopljeni puter i jaje, zamesite testo. Ostavite ga pola sata da odmori. U omekšali puter dodajte beli luk koji ste istisnuli iz opne, pa sve dobro promešajte. Razvijte testo, pa ga premažite puterom i isecite na trake. Stavite trake jednu preko druge, pa isecite na komade i ređajte u kalup za hleb, jednu do druge. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
VOĆNI HLEB Drugačiji i sladak, uspeće i početnicima, a svi će vam tražiti recept
Pravi se lako a osvojiće vas od prvog zalogaja.
HLEB NA DRUGAČIJI NAČIN Ova namirnica mu daje šmek, preukusan je a ne goji
Ako ne želite da se odreknete hleba, a vodite računa o ishrani, probajte ovaj sa tikvicama. Izuzetno ukusan i zdrav.
BRZI HLEB OD SPELTINOG BRAŠNA Pravi se bez kvasca, a gotov je za 15 minuta
Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna. Zdravija je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši.
PITA OD STAROG HLEBA Savršena za doručak ili večeru
Ako razmišlajte šta da spremite za doručak ili večeru, pita od starog hleba je idealno rešenje
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
Komentari (0)