HLEB NA DRUGAČIJI NAČIN Ova namirnica mu daje šmek, preukusan je a ne goji
Ako ne želite da se odreknete hleba, a vodite računa o ishrani, probajte ovaj sa tikvicama. Izuzetno ukusan i zdrav.
Potrebno je
- 350-400 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 150 ml tople vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica soli
- šaka ovsenih pahuljica
Za pire:
- 200 g tikvica
- 1 jaje
- prstohvat soli
Priprema
Isecite tikvice na kolutove, posolite i ostavite da ispuste tečnost. Stavite u blender pa dodajte jaje i sameljite u pire. Stavitie kvasac, šećer i kašiku brašna u mlaku vodu, pa promešajte i poklopite, da kvasac naraste. U vanglicu sipajte brašno, so, ovsene pahuljice i ulje pa dodajte pire od tikvice i narasli kvasac. Od toga zamesite testo (biće meko i malo lepljivo). Ostavite da se testo udvostruči. Onda ga stavite na pobrašnjenu radnu površinu i premesite. Zatim testo stavite u kalup, pokrijte i ostavite da još malo naraste. Pecite od 30 do 35 minuta na 180 stepeni. Pečen hleb izvadite iz kalupa, pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
BRZI HLEB OD SPELTINOG BRAŠNA Pravi se bez kvasca, a gotov je za 15 minuta
Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna. Zdravija je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši.
BANANA HLEB Hrskav spolja, a sočan iznutra, kao osmišljen za uživanje
Za savršen početak dana, ukusan i aromatičan.
VOĆNI HLEB Drugačiji i sladak, uspeće i početnicima, a svi će vam tražiti recept
Pravi se lako a osvojiće vas od prvog zalogaja.
HLEB NIJE MEKAN I MRVI SE? Verovatno pravite neku od ovih 8 grešaka
Ako pravite neku od ovih 8 grešaka kada mesite hleb, niste jedini, dešava se i iskusnim domaćicama.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
Na slici je hleb koji sadrzi persun, kojeg nema u receptu, a i dosta je zute boje, kao da je od kukuruznog brasna.