KADA JE VREME DA BACITE TIGANJ? Ako primetite ovo, nemojte da ga koristite
Večina domaćica dugo koristi isto posuđe. Česta upotreba dovodi do promena, habanja i oštećivanja. Ako primetite ova 3 znaka, vreme je da se oprostite od teflonskog posuđa.
1. Neravno dno
Neravnine po površini tiganja su uobičajene, ali ako postanu velike, trebalo bi da bacite posuđe. Otežaće termičku obradu, i uticaće na bezbednost pripremljenih namirnica.
2. Duboke ili velike ogrebotine
U ovom slučaju, bacite tiganj, jer zbog oštećenja površinskog sloja, nastale hemilkalije mogu dospeti u namirnice koje pripremate.
3. Tamne fleke
Pojave svetlih fleka na teflonskom tiganju su uobičajene ali tamne pokazuju oštećenje, zbog koga bi trebalo odmah da bacite tiganj.
Preporuka je da menjate teflonske tiganje na 5 godina. Važno je da obratite pažnju na navedene pokazatelje, pa ako ranije primetite neravnine i fleke, zamenite ranije.
Možda vas zanima:
ČUVENA RUSKA POSLASTICA Medovik torta, nezaboravan kremasti ukus
Za pripremu ove torte potrebno je dosta vremena i planiranja, ali zato vredi svake utrošene sekunde rada
SLADOLED TORTA Pravi se od samo 3 sastojka, a rashlađiće vas u toplim prolećnim danima
Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.
KEKS TORTA Očaravajuća brza poslastica koja se smaže za tren oka, a svi je vole
Nepečena poslastica osvojiće i one izbirljive.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)