BRZI POSNI KOLAČ Pravi se sa pudingom, topi se u ustima, a savršen za nenajavljene goste
Ovaj sočni kolač pravi se brzo i lako, a pritom je posan.
Potrebno je
- 150 g posnog keksa
- 1l sojinog mleka
- 5 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 125 g margarina
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 700-800 g jagoda
- malo sojinog mleka za umakanje keksa
- biljni šlag za dekoraciju
Priprema:
Razmutite puding sa šećerom i malo sojinog mleka, a ostatak ostavite da provri. Kad provri, zakuvajte razmućeni puding. Ulupajte omekšali margarin sa šećerom u prahu. Margarinu dodajte ohlađen puding. Ulupajte biljnu slatku pavlaku pa i nju dodajte kremu i sve umutite.
Na dno posude 30 x 20 cm poslažite red posnog keksa namočenog u sojino mleko. Preko stavite malo više od pola krema, pa naseckajte jagode, opet malo više od pola mere. Preko opet stavite ostatak fila, polako kašikom pomalo vadite i rasporedite preko jagoda, pa polako kašikom razvucite.
Možda vas zanima:
BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)