SLANI BANANA HLEB Dodajte šolju jogurta ili kiselog mleka i uživajte u svakom zalogaju
Ako volite slatku varijantu banana hleba, ovu slanu ćete obožavati. Možete da jedete samostalno ii uz prilog po izboru.
Potrebno je
- 3 zrele banane
- 1/4 šolje otopljenog putera
- 2 jaja
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 šolje seckanih svežih biljaka (peršun, vlašac, bosiljak)
- 1/2 šolje rendanog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte izgnječene banane sa otopljenim puterom i jajima. Promešajte da se sastojci sjedine. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Smesu sa suvim sastojcima lagano dodajte smesi sa bananama, uz neprestano mešanje. Dodajte rendani sir i sveže biljke pa promešajte smesu. U pleh obložen pek papirom preručite smesu pa rasporedite. Pecite 45 do 55 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi. Ohlađen banana hleb secite i služite, uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANANA HLEB Neodoljivog ukusa, i slatkiš i hleb i prilog, a budi sva čula
Možete da ga jedete za doručak ili užinu, kao desert ili samostalno. Savršeno se slaže sa kafom, probajte i uverite se sami.
PREUKUSAN BANANA HLEB IZ TIGANJA Bez šećera, a bićete oduševljeni ukusom
Priprema je laka a ukus neodoljiv, probajte i uverite se.
BANANA HLEB Savršenog ukusa, idealan za doručak, užinu ili desert, pravićete ga stalno
Napravite ovaj preukusni banana hleb, em je drugačiji, em je neodoljiv. Zbog svog slatkog ukusa može da vam zameni desert.
BANANA HLEB Slatki kolač koji je idealan za doručak ili užinu
Donosimo vam originalni recept za viralni banana hleb. Napravite i posle nam se zahvalite. Prijatno!
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)