PREUKUSAN BANANA HLEB IZ TIGANJA Bez šećera, a bićete oduševljeni ukusom
Priprema je laka a ukus neodoljiv, probajte i uverite se.
Potrebno je
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- malo cimeta
- 2 zrele banane
- 1 jaje
- 100 ml mleka
- 3 g suvog kvasca
- 30 ml neslanog putera
- 80 g brusnica
- maslinovo ulje
Priprema
Brašno sipajte u posudu pa dodajte so i cimet i pomešajte sve. Onda oljuštite banane pa ih isecite na kolutove i stavite u posudu. Zatim dodajte jaje i mleko pa štapnim mikserom napravite kompaktnu smesu. Dodajte kvasac i istopljen puter, promešajte, pa sjedinite mokre i suve sastojke. Pokrijte i ostavite sa strane, dok se smesa ne udvostruči. Brusnice isecite na manje komade pa ih dodajte testu. Maslinovim uljem podmažite tiganj pa sipajte testo, poravnajte i poklopite i ostavite tako 10 minuta. Potom zagrejte ringlu i pržite 15 do 20 minuta. Zapecite i sa druge strane 5 do 10 minuta. Proverite čačkalicom da li je banana hleb gotov. Pečen je ako čačkalica izađe čista. Dodajte prilog po želji, secite i služite. Prijatno!
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)