MLADI KROMPIRIĆI U SOSU OD SIRA I PAVLAKE Aromatični i slasni, prste da poližete
Slasno jelo osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g mladih krompira
- 1 šolja pavlake
- 1 šolja rendanog sira (npr. gaude ili trapista)
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike putera
- so i biber po ukusu
- sveži peršun, sitno iseckan za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Operite mlade krompire, ali ih ne ljuštite. U velikom loncu prokuvajte vodu. Dodajte krompire u ključalu vodu i kuvajte ih oko 15-20 minuta, dok ne postanu mekani ali ne skroz skuvani. U tiganju otopite puter na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk i pržite ga oko 1 minut, dok ne postane mirisan. Smanjite vatru i dodajte pavlaku i rendani sir u tiganj s belim lukom. Mešajte dok se sir potpuno ne otopi i sos postane gladak. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada su krompiri kuvani, propržite ih par minuta na ulju, pa prelijte sosom od sira i pavlake.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)