POSNE PUSLICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a svi će vam tražiti recept
I u danima Velikog Uskršnjeg posta možete da jedete puslice, bez jaja. Koristite akvafabu i uživajte u desertu.
Potrebno je
- 200 g vrlo sitnog šećera
- 250 ml akvafabe
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilinog šećera
- nekoliko kapi limunovog ekstrakta
- 1 kašičica limunovog soka
Napomena:
Akvafaba je tečnost, odnosno proceđena voda u kojoj su se kuvale mahunarke (grašak, pasulj, sočivo, soja, bob, leblebija i druge). Ako menjate jaja, najbolje da koristite tečnost od leblebija, koja ima neutralan ukus i miris. Možete sami da napravite ili da koristite kupljeno.
Priprema
Rernu zagrejte na 100 do 115 stepeni. Hladnu akvafabu dobro umutute, dok ne počne da se stvara meki sneg, polako dodajte po malo šećera, pa mutite dok se ne otopi. Onda dodajte prstohvat soli, vanilin šećer i limunov sok. Nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Pripremljen sneg sipajte u poslastičarsku kesu pa koristite nastavak koji koristite za puslice. Pleh obložite pek papirom. Špricom istiskujte puslice u pleh, ali ostavite mesta između njih da se rašire. Pecite, tj . sušite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 100 do 115 stepeni, dok ne postanu čvrste spolja, a mekane iznutra. Ohlađene puslice služite, ili čuvajte u hermetički zatvorenoj kutiji. Prijatno!
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)