ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
Potrebno je
Za cufte :
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 100 ml mleka
- parče hleba
- začin po ukusu
- ulje
Za bešamel sos :
- 100 g putera
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- začin po ukusu
Za posipanje :
- 150 g kačkavalja
Priprema
U dublju posudu stavite mleveno meso pa dodajte seckan crni luk i jaje i izmešajte. U mleko potopite hleb pa ocedite i dodajte u posudu sa mesom. Posolite, pobiberite, dodajte suvi biljni začin. Dodajte prezle i sve dobro izmesite rukama. Uzimajte po malo od smese pa oblikujte ćufte. Na zagrejanom ulju pržite ćufte dok ne porumene, sa obe strane. Zagrejte puter pa dodajte brašno i propržite. Sipajte vruće mleko i začinite. Kuvajte sve dok ne dobije gustinu. Preručite ćufte u vatrostalnu činiju pa ih prelijte bešamelom. Sve pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Prijatno!
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
Komentari (0)