SOČNE I SLASNE ĆUFTE U SOSU Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi su raj za nepca
Slasno jelo budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 1 kašika prezli
- 1 jaje
- 2 šargarepe srednje veličine
- 2-3 glavice luka srednje veličine
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice suvog biljnog začina
- 2 l vode
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
Priprema
U jednu posudu stavite mleveno meso pa dodajte jaje, kašiku prezli, sitno seckani crni luk, kašičicu suvog biljnog začina i soli. Rukama dobro sjedinite smesu. Ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Rukom oblikujte kuglice. Pržite ćufte na tihoj vatri, dok ne porumene. Propržite seckan luk i šargarepu, pa dodajte kašičicu mlevene začinske paprike i brašno. Sipajte mlaku vodu i kašičicu suvog biljnog začina, dobro promešajte pa ostavite da provri. Dodajte ćufte u ključalu čorbu. Kuvajte oko sat vremena. Prijatno!
Možda vas zanima:
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Fenomenalno jelo koje greje dušu i telo, za pravo zadovoljstvo
Dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
MEKANE I SOČNE ĆUFTE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI Po receptu Gordona Remzija
Ćufte na drugačiji način, po receptu čuvenog kuvara, Gordona Remzija. On smesu vezuje prezlama i vodom a ne jajima, napravite i bićete oduševljeni ovim specijalitetom od mesa.
ĆUFTE OD SPANAĆA Prave se jednostavno, a mekane su i saftaste
Probajte ćufte na drugačiji način. Napravite ih od spanaća, iznenadićete se koliko su dobre.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)