MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.

musaka
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 g mlevenog mesa
  • 12-15 kom krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica crvene mlevena začinske paprike
  • začin 
  • mleveni crni biber 
  • 3 jaja 
  • 1, 5 dl mleka
  • peršun 

Priprema

Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk. Onda dodajte mleveno meso i čen belog luka i dinstajte dok meso ne postane sivo. Začinite. Dodajte mlevenu papriku I biber, pa pomešajte i isključite ringlu. Operite krompir, izrendajte ga pa ga začinite. Poređajte krompir u vatrostalnu činiju da pokrije dno. Dodajte smesu od mesa i ravnomerno rasporedite. Pokrijte krompirom. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte mleko i prelijte preko krompira. Zatim pokrijte folijom i pecite pola sata.  Skinite foliju i dopecite još 15 minuta da krompir porumeni. Dekorišite peršunom. Prijatno!

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading