OSVEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA LIMUNOM Savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive.

tiramisu sa limunom
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 limuna
  • 4 kašike belog ruma
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g biskvita
  • 250 g maskarponea
  • 5 kašika kreme od limuna (kurd)
  • 2 veća jaja
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema:

Limunove korice narendajte pa iscedite sok. Onda pomešajte sa rumom i 50 g šećera. Ostavite sa strane. Četvrtasti kalup obložite pek papirom. Belanca umutite u sneg. Izmiksajte i slatku pavlaku. Mikserom umutite maskarpone, preostali šećer, limun krem, dva žumanca i koricu limuna. U smesu s maskarponeom prvo umešajte šlag, a zatim i belanca. Poslužite drvenom kašikom ili lopaticom. Umočite kolačiće u pripremljenu mešavinu ruma, limunovog soka i šećera. Stavite deo na dno posude i prelijte polovinom pripremljenog krema. Nastavite sa slojem natopljenog keksa i završite kremom. Krem izgladiti nožem, pokriti folijom i ostaviti u frižideru najmanje četiri sata. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading