JELICINA POSNA MUSAKA OD TIKVICA Po starom maminom receptu
Napravite posnu musaku od tikvica. Preukusna je a držaće vas dugo sitim.
Napomena: Od navedene količine dobije se musaka za 6-7 ljudi.
Potrebno je
- 400 g brašna
- 3 velike tikvice
- 3 šargarepe
- 3 paprike
- 3 paradajza
- 1 praziluk
- 1 mali crni luk
- 3 velika čena belog luka
- 1 krompir
- 2 kašike mlevene začinske paprike
- suvi biljni začin
- so
- celer
- bosiljak
- peršun
Priprema
Tikvice oljuštite, isecite na manje komade pa posolite. U drugoj posudi oljuštite i isecite na manje komade, šargarepu, papriku, paradajz, praziluk, crni luk i beli luk, i krompir. Tikvice malo iscedite pa uvaljajte u brašno sa mlevenom začinskom paprikom, pa pržite sa obe strane u tiganju. Zatim ih ređajte u pleh. Onda propržite ostalo povrće, pa dodajte suvi biljni začin, so, celer, bosiljak i peršun. Proprženo povrće zajedno sa uljem iz tiganja, dodajte tikvicama u plehu. Sve dobro promešajte. Dodajte malo vode pa preko stavite alu foliju. Pecite musaku oko pola sata na 220 stepeni . Nakon toga, skinite alu foliju pa zapecite musaku još 15 minuta na 200 stepeni. Prijatno !
Možda vas zanima:
MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA MILUJE NEPCA Posna i zasitna, nećete da primetite da nedostaje meso
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.
POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)