5 NAJBOLJIH MARINADA ZA MESO Roštilj će biti slasan i aromatičan, za pravo zadovoljstvo
Osnovna marinada, od tamnog piva, pikantna ili bbq dodaće na ukusu svakom mesu.
1. Osnovna marinada
Potrebno je
- 100 ml suncokretovog ulja
- 100 ml jabukovog sirćeta
- pola kašičice soli
- sveže krupno mleveni biber
- 4 čena belog luka
Priprema
Usitnjeni beli luk stavite u posudu, dodajte so i biber, pa uz kašiku ulja i sirćeta dobro izmešajte. Kad dobijete emulziju dodajte i preostalu količinu ulja i sirćeta, pa time dobro protrljajte meso sa svih strana.
2. BBQ marinada
Potrebno vam je:
- 1 šoljica paradajz sosa
- 2 kašičice šećera
- pola šoljice vode
- ¼ šoljice sirćeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica crvene paprika
Priprema
U posudu stavite sve sastojke i zagrejte na laganoj vatri. Pustite da prokuva, smanjite vatru i pustite da se marinada polako kuva jedan sat. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa je prebacite u staklenu posudu s poklopcem. Čuvajte u frižideru.
3. Marinada od tamnog piva
Potrebno vam je
- 200 ml paradajz sosa
- 100 ml jabukovog sirćeta
- 330 ml tamnog piva
- 100 g smeđeg šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašika belog luka u prahu
- pola kašičice mlevenog čilija
Priprema
Prokuvajte sastojke na umerenoj vatri, uz konstantno mešanje. Nakon 30-40 minuta, kada postignete željenu gustinu, sklonite s vatre i pustite da se ohladi u potpunosti. Ohlađeni sos prebacite u posudu s poklopcem i čuvajte u frižidru.
4. Slatko ljuta marinada
Potrebno vam je:
- 100 g smeđeg šećera
- 1 kašika soli
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašika kajenskog bibera
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 200 ml ulja
Priprema
Pomešajte sve sastojke pomešajte i čuvajte u zatvorenoj posudi.
5. Pikantna marinada
Potrebno vam je:
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika smeđeg šećera
- pola kašike soli
- pola kašike bibera
- pola kašike belog luka u prahu
- 1 kašika crvene paprike
- pola kašike kajenskog bibera
- 200 ml suncokretovog ulja
- 2 kašike senfa
Priprema
Stavite sve sastojke u posudu pa promešajte.Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.
SPREČITE KROMPIR DA PROKLIJA Trik je jednostavan, a provereno rešava problem u trenu
Trik je jednostavan, a provereno radi.
MAĐARICE OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE Ove 4 razlike su ključne, a mnogo utiču na ukus
Trikovi su jednostavni, a jelo ispadne fenomenalno.
5 NAJČEŠĆIH GREŠKI KADA KUVATE KAFU Prave ih i iskusne domaćice, a to ubija ukus i dodaje gorčinu
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u savršenoj kafi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)