KAKO NAJBOLJE DA OČISTITE PEČURKE? Nemojte ovo da radite, biće vodene i gnjecave
Ako ste i vi u nedoumici kako da očistite pečurke, nastavite da čitate.
Kako se pravilno čiste pečurke?
Bilo da šampinjone koristite za punjenje, pravite sos ili ih grilujete, potrebno je da ih pravilno očistite. Izbegavajte da perete pečurke pre termičke obrade, upiće puno vode, pa neće biti kao pržene već kao dinstane. Dobiće vodeni ukus, umesto da krckaju pod zubima.
Zato je najbolje da ih samo očistite ili prebrišete ubrusom ili vlažnom krpom.
A evo koje su najčešće greške kod pripreme pečurki
Kuvate polako na niskoj temperaturi
Na ovaj način pečurke će da puste više vode, natopiće se i izgubiće na ukusu.
Pretrpavate tiganj pečurkama
Ako pretrpate tiganj pečurkama, neće biti dovoljno prostora da voda ispari, pa ćete da dobijete lošiji ukus.
Stavljajte premalo ulja
Ako ne stavite dovoljno ulja, pečurke će upiti ono što ima i neće moći lepo da se isprže.
Prerano solite pečuke
Nemojte da solite šampinjone kada ih stavite u tiganj, jer će dovesti do toga da voda ispari prerano. Posolite ih na kraju, i biće savršene, a vaše jelo pun pogodak!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)