KREM ČORBA OD TIKVICA Sočna i preukusna, zagrejaće vam dušu i telo
Zdrava i ukusna čorba, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 3 tikvice
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 750 ml pilećeg bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so, biber, muskatni oraščić po ukusu
Priprema:
Na malo ulja propržite crni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte seckane tikvice i krompir, pa nalijte bujonom. Kuvajte dok povrće ne omekša, pa izmiksajte štapnim mikserom. Vratite na vatru, dodajte pavlaku i začine, pa prokuvajte čorbu još nekoliko minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)