PANAKOTA SA JAGODAMA Italijanski desert rashladiće vas u trenu, a svima uspeva
Savršeni letnji desert pravi se brzo i lako, a otopićete se od miline.
Potrebno je
- 500 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 kašika meda
- 1 štapić vanile
- 1 limuna
- 200 ml jogurta
- 10 g želatina
- 200 g jagoda
- 25 ml soka od limuna
Priprema:
Želatin potopite u vodu i ostavite nekoliko minuta da nabubri. Na vatri zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte šećer, med, semenke vanile i rendanu koricu limuna. Neprestano mešajte dok se šećer ne otopi. Kad provri, kuvajte još 5 minuta, na tihoj vatri. Skinite sa ringle, dodajte oceđen želatin i mešajte dok se želatin ne rastvori. Sipajte jogurt, pa promešajte i servirajte u 6 čaša. Ostavite kratko na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider da se ohladi. Jagode operite i isecite na četvrtine, pospite šećerom, pa malo izgnječite viljuškom. Ostavite tako 10 minuta, da puste sok. Dodajte limunov sok, i kuvajte 4 minuta, na tihoj vatri, Skinite sa vatre, usitnite štapnim mikserom i ohladite. Rasporedite ravnomerno pire od jagoda preko panakote. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)