MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 45 g kukuruznog brašna
- 100 g šećera
- 2 jajeta
- 50 g putera
- 2 vanilin šećera
- 250 ml slatke pavlake
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oklagijom razvucite lisnato testo pa ga prebacite na pleh obložen pek papirom. Zatim ga izbockajte i pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu sipajte kukuruzno brašno, jaja i šećer pa dobro sjedinite. Kuvajte, sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta pa umešajte puter i vanilin šećer i mešajte, dok se sastojci ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se prohladi. Zatim umutite prohlađen fil pa dodajte slatku pavlaku. Opet sve umutite.Izmrvite lisnato testo pa stavite u čašu. Dodajte fil pa opet testo, sve dok ne popunite čašu. Poslednje treba da bude testo. Pospite prah šećerom i opet umutite. Mil fej desert je gotov, uživajte!
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)