PANAKOTA SA JAGODAMA Italijanski desert rashladiće vas u trenu, a svima uspeva

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Savršeni letnji desert pravi se brzo i lako, a otopićete se od miline.

panakota sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml slatke pavlake 
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika meda
  • 1 štapić vanile
  • 1 limuna
  • 200 ml jogurta
  • 10 g želatina
  • 200 g jagoda
  • 25 ml soka od limuna

Priprema:

Želatin potopite u vodu i ostavite nekoliko minuta da nabubri. Na vatri zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte šećer, med, semenke vanile i rendanu koricu limuna. Neprestano mešajte dok se šećer ne otopi. Kad provri, kuvajte još 5 minuta, na tihoj vatri. Skinite sa ringle, dodajte oceđen želatin i mešajte dok se želatin ne rastvori. Sipajte jogurt, pa promešajte i servirajte u 6 čaša. Ostavite kratko na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider da se ohladi. Jagode operite i isecite na četvrtine, pospite šećerom, pa malo izgnječite viljuškom. Ostavite tako 10 minuta, da puste sok. Dodajte limunov sok, i kuvajte 4 minuta, na tihoj vatri, Skinite sa vatre, usitnite štapnim mikserom i ohladite. Rasporedite ravnomerno pire od jagoda preko panakote. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading