PANAKOTA SA JAGODAMA Italijanski desert rashladiće vas u trenu, a svima uspeva
Savršeni letnji desert pravi se brzo i lako, a otopićete se od miline.
Potrebno je
- 500 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 kašika meda
- 1 štapić vanile
- 1 limuna
- 200 ml jogurta
- 10 g želatina
- 200 g jagoda
- 25 ml soka od limuna
Priprema:
Želatin potopite u vodu i ostavite nekoliko minuta da nabubri. Na vatri zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte šećer, med, semenke vanile i rendanu koricu limuna. Neprestano mešajte dok se šećer ne otopi. Kad provri, kuvajte još 5 minuta, na tihoj vatri. Skinite sa ringle, dodajte oceđen želatin i mešajte dok se želatin ne rastvori. Sipajte jogurt, pa promešajte i servirajte u 6 čaša. Ostavite kratko na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider da se ohladi. Jagode operite i isecite na četvrtine, pospite šećerom, pa malo izgnječite viljuškom. Ostavite tako 10 minuta, da puste sok. Dodajte limunov sok, i kuvajte 4 minuta, na tihoj vatri, Skinite sa vatre, usitnite štapnim mikserom i ohladite. Rasporedite ravnomerno pire od jagoda preko panakote. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a tope se u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
HLEB SA SUVIM GROŽĐEM I CIMETOM Slatko zadovoljstvo probudiće sva čula, a uspeva svima
Možete da ga jedete za užinu ili desert, ili da ga dodate uz omiljeni namaz.
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
DOMAĆI KOKOS KREM Najjeftinija verzija preukusnog deserta koji se topi u ustima
Ako volite kokos, ovaj krem ćete obožavati.
POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
POSLASTIČARSKI KREM OD VANILE Kremast i neodoljiv-svaki desert će uz njega biti savršen
Svaka poslastica će uz njega da uspe, pravićete stalno.
ČUPAVCI NA VODI Zbog mera na čaše uspevaju svima, za prave sladokusce
Fenomenalni kolač idealan za svečanu i slavsku trpezu, a ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom.
PAŠTETA OD ČVARAKA Gurmanski namaz za one izbirljive, aromatičan i slasan
Bilo da je mažete na hleb ili dodate kao prilog jelu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)