TIGAR TORTA Očaravajuća poslastica u spoju keksa i čokolade, a zbog izgleda će je obožavati deca
Fenomenalna poslastica interesantnog izgleda oboriće s nogu sve koji je budu probali.
Potrebno je
- 600 ml mleka
- 2 kesice čokoladnog pudinga
- 6 kašika šećera
- 100 g putera
- 300 g keksa
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Puding pomešajte sa praškom za pecivo. Odvojite 12 kašika mleka pa pomešajte sa mešavinom za puding. Ostatak mleka zakuvajte na tihoj vatri. Kad provri, dodajte 50 g čokolade, pa kad se otopi, dodajte umućen puding. Kad postane gust skinite sa šporeta i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da se malo prohladi pa dodajte puter i umutite. Umešajte izlomljen keks pa promešajte i prebacite u kalup. Napravite čokoladnu glazuru otapanjem čokolade i ulja. Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ostavite sat vremena u frižideru da se hladi. Na kraju, pospite komadićima keksa i čokolade. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)