OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 100 g putera
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g mlevenih badema
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašičice instant kafe
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašičica vanilin šećera
Za glazuru
- 100 g tamne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa umutite belanca u čvrst šne, uz postepeno dodavanje šećera. Zasebno umutite žumanca sa puterom dok ne dobijete kremastu smesu. Na pari otopite čokoladu pa je umešajte u smesu sa žumancima. Promešajte dobro pa umešajte mlevene bademe i prah šećer. Izmešajte dobro dok smesa ne postane kompaktna. Razmutite instant kafu u malo tople vode, pa dodajte u smesu. Onda umutite slatku pavlaku sa vanilinim šećerom. Postepeno dodajte u smesu uz lagano mešanje. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa je utisnite. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj dok ne dobije zlatno smeđu boju. Ostavite tortu da se prohladi, a za to vreme pripremite čokoladnu glazuru. Otopite čokoladu na pari pa njome prelijte prohlađenu tortu. Stavite tortu najmanje 2 sata u frižider da se ohladi i stegne. Secite i služite uz šolju kafe. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKO KOKOS TORTA BEZ BRAŠNA Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a gotova očas posla
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.
KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
KILER TORTA Čarobna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja, za sve važne događaje
Neodoljiva poslastica uspeće svima, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BELA ROZEN TORTA SLAĐA OD KLASIČNE Prva će nestati sa trpeze, a nema ko neće uzeti dodatno parče
Klasik bez premca, sa drugačijim sastojcima, za prave sladokusce i one izbirljive.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)