HADŽIJSKI ĆEVAP Tradicionalno bosansko jelo za prave gurmane i one izbirljive
Poćiće vam voda na usta od ukusa ovog mesnog specijaliteta.
Potrebno je
- 1 velika glavica crvenog luka
- 600-700 g mesa (teletina ili mlađa junetina)
- 3-4 šargarepe
- 5 žutih paprika
- 4 crvene paprike roge (pečene u rerni, oljuštene i dodate na kraju, kad je sve skoro kuvano)
- 500 g šampinjona
- 1 i po veliki paradajz
Priprema:
Propržite luk na maslacu pa dodajte meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte šargarepu i žute paprike. Zatim dinstajte na srednje jakoj vatri. Nakon što omekša, dodajte crvene paprike. Umešajte šampinjone. Začinite po ukusu. Na kraju, kad sve pusti svoj saft i omekša, prebacite u tepsiju (najbolje u glinenu tagaru ili neku drugu) i pecite ćevape oko 45 minuta. Prijatno!
PASTA SA TUNJEVINOM Neodoljivo jelo koje se brzo i lako sprema, a prava eksplozija ukusa
Savršeni spoj testenine sa tunjevinom, a držaće vas dugo sitim.
PICA SA ŠUNKOM Italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, po receptu bez mane
Dodajte prilog po želji i uživajte.
DODAJTE OVO U TESTO ZA UŠTIPKE Neće upiti ni kap ulja, a nije soda bikarbona
Trik iskusnih domaćica koji provereno radi, za najbolje uštipke.
PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
Komentari (0)