HADŽIJSKI ĆEVAP Tradicionalno bosansko jelo za prave gurmane i one izbirljive

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Poćiće vam voda na usta od ukusa ovog mesnog specijaliteta.

hadžijski ćevap
Printscreen

 

Potrebno je

  • 1 velika glavica crvenog luka
  • 600-700 g mesa (teletina ili mlađa junetina)
  • 3-4 šargarepe
  • 5 žutih paprika
  • 4 crvene paprike roge (pečene u rerni, oljuštene i dodate na kraju, kad je sve skoro kuvano)
  • 500 g šampinjona
  • 1 i po veliki paradajz

Priprema:

Propržite luk na maslacu pa dodajte meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte šargarepu i žute paprike. Zatim dinstajte na srednje jakoj vatri. Nakon što omekša, dodajte crvene paprike. Umešajte šampinjone. Začinite po ukusu. Na kraju, kad sve pusti svoj saft i omekša, prebacite u tepsiju (najbolje u glinenu tagaru ili neku drugu) i pecite ćevape oko 45 minuta. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading