ĆEVAPI IZ RERNE Pečeni i slasni, a prave se brzo i lako

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Savršeno ukusni, najbolje stavite odmah duplu meru.

pečeni ćevapi
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 100 ml kisele vode
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera

Za preliv:

  • 200 ml piva
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 50 ml ulja

Priprema:
U mleveno meso dodajte izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešajte, stavite u frižider da odstoji jedan sat. Zatim napravite ćevape, poređajte ih u nauljeni pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Prelijte ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratite u rernu još 15 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading