ĆEVAPI IZ RERNE Pečeni i slasni, a prave se brzo i lako
Savršeno ukusni, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 100 ml kisele vode
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
Za preliv:
- 200 ml piva
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodajte izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešajte, stavite u frižider da odstoji jedan sat. Zatim napravite ćevape, poređajte ih u nauljeni pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Prelijte ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratite u rernu još 15 minuta.
Možda vas zanima:
ĆEVAPI IZ RERNE Slasni i fantastični, bolji nego oni iz tiganja
Napravite ćevape u rerni. Sočni zalogajčići postaće redovni deo vaše trpeze.
ĆEVAPI PO KAFANSKOM RECEPTU Otkrivena tajna savršenog ukusa
Pitali smo kafanske kuvare kako prave ćevape. Saznali smo i sada prenosimo vama.
AKO STE KOD KUĆE Probajte fantastične ćevape iz rerne sa prelivom od piva
Ukoliko 1. maj provodite kod kuće, za ručak napravite ovaj specijalitet od mesa.
DOBRI, STARI, PROVERENI RECEPT Gurmanski ćevapi za Dan rada će sve oduševiti
Neodoljivi su na roštilju.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
AKO TESTO NIJE NARASLO NEMOJTE DA GA BACATE Dodajte ovaj jedan ključni sastojak i sve će biti u redu
Ako ovaj sastojak dodate u testo koje nije naraslo, biće potrebno samo da ga premesite.
PRINCES KROFNE Starinska poslastica koja vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju
Ovakve do sada niste jeli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
OSVEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA LIMUNOM Savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar
Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU ŠEĆERNU GLAZURU Neće se lepiti ni pucati a torta će biti kao kupovna
Da bi dobro prianjala uz tortu i kolače glazura mora da ima pravu konzistenciju. Ako je suviše gusta nećete moći da je nanesete, a suviše retka neće pokriti dobro tortu.
Komentari (0)