ĆEVAPI IZ RERNE Pečeni i slasni, a prave se brzo i lako
Savršeno ukusni, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 100 ml kisele vode
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
Za preliv:
- 200 ml piva
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodajte izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešajte, stavite u frižider da odstoji jedan sat. Zatim napravite ćevape, poređajte ih u nauljeni pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Prelijte ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratite u rernu još 15 minuta.
Možda vas zanima:
POSNI ĆEVAPI Sočni i slasni, recept je proveren a ukus savršen
Soja je namirnica koja zamenjuje meso, bićete oduševljeni, a držaće vas dugo sitim.
ĆEVAPI IZ RERNE Slasni i fantastični, bolji nego oni iz tiganja
Napravite ćevape u rerni. Sočni zalogajčići postaće redovni deo vaše trpeze.
ĆEVAPI PO KAFANSKOM RECEPTU Otkrivena tajna savršenog ukusa
Pitali smo kafanske kuvare kako prave ćevape. Saznali smo i sada prenosimo vama.
AKO STE KOD KUĆE Probajte fantastične ćevape iz rerne sa prelivom od piva
Ukoliko 1. maj provodite kod kuće, za ručak napravite ovaj specijalitet od mesa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)