ĆEVAPI IZ RERNE Pečeni i slasni, a prave se brzo i lako
Savršeno ukusni, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 100 ml kisele vode
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
Za preliv:
- 200 ml piva
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodajte izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešajte, stavite u frižider da odstoji jedan sat. Zatim napravite ćevape, poređajte ih u nauljeni pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Prelijte ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratite u rernu još 15 minuta.
Možda vas zanima:
ĆEVAPI IZ RERNE Slasni i fantastični, bolji nego oni iz tiganja
Napravite ćevape u rerni. Sočni zalogajčići postaće redovni deo vaše trpeze.
ĆEVAPI PO KAFANSKOM RECEPTU Otkrivena tajna savršenog ukusa
Pitali smo kafanske kuvare kako prave ćevape. Saznali smo i sada prenosimo vama.
AKO STE KOD KUĆE Probajte fantastične ćevape iz rerne sa prelivom od piva
Ukoliko 1. maj provodite kod kuće, za ručak napravite ovaj specijalitet od mesa.
DOBRI, STARI, PROVERENI RECEPT Gurmanski ćevapi za Dan rada će sve oduševiti
Neodoljivi su na roštilju.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)