HLADNA ČORBA OD KRASTAVACA Krepi organizam u trenu, za pravo letnje osveženje

Izvor: Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva čorba oduševiće i one izbirljive.

čorba od krastavaca
Shutterstock

Potrebno je

  • 350 g očišćenih krastavaca
  • 250 ml gustog jogurta
  • 50 ml kisele pavlake
  • 1/2 manje glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike iseckane mirođije
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • prstohvat bibera

Priprema

Operite i oljuštite krastavce pa ih prepolovite po dužini. Izvadite kašičicom semenke, pa ih isecite na kockice. Beli i crni luk očistite pa sitno naseckajte. Odvojite deo mirođije za garniranje,a ostalo operite i sitno iseckajte. Povrće stavite u blender pa dodajte limunov sok, so, biber, jogurt i kiselu pavlaku. Dobro umutite. Sipajte maslinovo ulje. Sipajte supu u staklenu činiju, pa pokrijte plastičnom folijom. Ostavite bar jedan sat u frižideru. Servirajte i ukrasite čorbu  maslinovim uljem, kiselom pavlakom i seckanom mirođijom. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading