HLADNA ČORBA OD KRASTAVACA Krepi organizam u trenu, za pravo letnje osveženje
Neodoljiva čorba oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 350 g očišćenih krastavaca
- 250 ml gustog jogurta
- 50 ml kisele pavlake
- 1/2 manje glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike soka od limuna
- 2 kašike iseckane mirođije
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
- prstohvat bibera
Priprema
Operite i oljuštite krastavce pa ih prepolovite po dužini. Izvadite kašičicom semenke, pa ih isecite na kockice. Beli i crni luk očistite pa sitno naseckajte. Odvojite deo mirođije za garniranje,a ostalo operite i sitno iseckajte. Povrće stavite u blender pa dodajte limunov sok, so, biber, jogurt i kiselu pavlaku. Dobro umutite. Sipajte maslinovo ulje. Sipajte supu u staklenu činiju, pa pokrijte plastičnom folijom. Ostavite bar jedan sat u frižideru. Servirajte i ukrasite čorbu maslinovim uljem, kiselom pavlakom i seckanom mirođijom. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)