KOLAČ SA RUMOM Sočni desert za sva vremena i prilike, a smaže se u trenu
Aromatični slatkiš savršeno se slaže sa šoljom kafe.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 belanaca
- 200 g šećera
- 2 kašike brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 70 g kakao praha
- 2 kašike ruma
Za krem:
- 6 žumanaca
- 200 g šećera u prahu
- 100 g maslaca
- 100 g čokolade
- 3 kašike ruma
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mutite belanca sve dok ne dobijete čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Zatim ubacite preostale sastojke, pa sjedinite ručno i izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Umutite šećer sa žumancima u pahu dok ne postanu penasta. Potom ih kuvajte na pari oko 15 minuta, uz konstantno mešanje. Na kraj kuvanja umešajte lomljenu čokoladu, maslac i rum pa dobro sjedinite. Pečeni kolač prelijte dobijenim prelivom pa pustite da se skroz prohladi, zatim prebacite u fružider barem tri sata. Onda secite ga na kocke željene veličine i služite.
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)