Nedoljivi jafa rolat: Savršen spoj narandže i čokolade
Ovaj kolač ćete obožavati
Sastojci:
Za koru:
3 jajeta
1 žumance
100 g brašna
1 kesica vanilin šećera
ekstrakt vanile
1 kesica praška za pecivo
100 g šećera
1 čaša mleka
1 čaša tople vode
Za fil:
300 ml mleka
4 kašike šećera
2 kašike gustina
100 g putera
1 kašičica vanilin šećera
1 kašičica džema od pomorandže
1/2 šolje seckane pomorandže
Priprema:
Zagrejte 200 ml mleka. Pomešajte šećer, vanilin šećer i gustin pa dodajte preostalo mleko i ubacite u ono prokuvano. Mešajte dok se ne zgusne. Prosejte brašno s praškom za pecivo. Odvojte belanca od žumanaca, u belanca dodajte šećer pa umutite. Ubacite i žumanca, kao i prosejano brašno i toplu vodu. Veliki pleh iz rerne obložite papirom za pečenje i pecite testo 20 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, krpom uvijte u rolat i ostavite da se ohladi. Puter sobne temperature umutite i dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila. Dodajte i džem od pomorandže i seckanu pomorandžu. Rolat pažljivo odvojte od krpe i blago natopite mlekom. Premažite filom i pažljivo uvijte.
BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
Komentari (0)