BOGATA, RASKOŠNA POSLASTICA Somborska torta, kremasta poslastica sa kroasanima, prava milina

trpeza.rs

17:42

Slatki kutak 0

Pravi se prilično lako i veoma je kremasta zbog pudinga od vanile koji ide u nju

BOGATA, RASKOŠNA POSLASTICA Somborska torta, kremasta poslastica sa kroasanima, prava milina
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 2 veća kroasana sa čokoladnim filom
  • 1 kesica mini kroasana sa čokoladnim film
  • 200 grama keksa
  • 1,5 litra mleka
  • 2 kašike gustina
  • 4 kesica praška za puding od vanile
  • 12 kašika šećera
  • 1 margarin
  • 200 mililitara mleka
  • 200 mililitara soka od pomorandže
  • 150 mililitara čokoladnog preliva
  • 200 grama nutele
  • 2 kesica praška za šlag
  • 250 mililitara mleka

Način pripreme:

U sud sa praškom za puding dodamo gustin, nalijemo mleko i mešamo kašikom dok se ne rastopi gustin. Preostalo mleko sipamo u šerpu na šporetu i dodamo šećer. Uz neprekidno mešanje, u uzavrelo mleko dodamo razmekšali puding. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. Ohlađeni puding mutimo mikserom, dodamo margarin i, kada krem dobije potrebnu gustinu, isključimo mikser.

Polovinu krema prespemo u dubok sud, dodamo čokoladni preliv i sjedinimo smesu. U sud sa 200 mililitara mleka potopimo keks, a potom poređamo na donji deo pravougaone kutije za tortu. Na keks nanesemo čokoladni fil.

U duboki sud sipamo sok od pomorandže. Veće kroasane isečemo po dužini, svaku polovinu potopimo u sok od pomorandže i stavimo na dva kraja torte. U sok potopimo i mini kroasane, pa stavimo na sredinu torte, između polovina velikih kroasana. Nanesemo krem od vanile.

Mikserom mutimo 250 mililitara mleka, dodamo prašak za šlag i mutimo dok šlag ne dobije potrebnu gustinu. Šlagom punimo špric i ukrasimo strane torte. Na gornju površinu torte nanesemo nutelu, a potom šlagom dekorišemo krajeve gornje površine torte. Dekoraciju završimo raznobojnim bombonama, kao i šećernim cvetovima. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading