JEDNOSTAVNA I BRZA POSLASTICA ZA SVE LJUBITELJE KOKOSA Rafaelo krem kocke, domaći slatkiš lepši od orginala

trpeza.rs

09:36

Slatki kutak 0

Brz i jednostavan za pravljenje, a isto tako i ukusan baš kao sto prelijepo izgleda.

JEDNOSTAVNA I BRZA POSLASTICA ZA SVE LJUBITELJE KOKOSA Rafaelo krem kocke, domaći slatkiš lepši od orginala
Printscreen/Youtube

Sastojci
Za koru:

  • 5 belanaca
  • 250 g šećera
  • 100 g brašna
  • 100 g kokosa
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200 ml mleka za natapanje kore

     

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 5 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 vanilin šećera
  • 250 g putera
  • puding od vanile
  • 100 g kokosa

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i sjediniti smesu. Smesu sipamo u pleh podmazan puterom. Pečemo 20 min na 180 stepeni.

Na ohlađenu koru sipamo 200 ml zagrejanog mleka. Ostavimo da se kora ohladi.

Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Od 500 ml mleka uzeti 8 kašika i rastvoriti vanilin puding tako da nema grudvica. Na kraju sjediniti puding i jaja u jednu masu.

Ostatak mleka staviti u šerpu da proključa, skloniti s ringle i polako dodavati smesu od jaja i pudinga sve vreme mešajući.

Na umerenoj temperaturi skuvati puding uz neprestano mešanje jer će se žumanca lepiti za dno posude.

Fil ohladiti pa mu dodati umućeni margarin. Dodati kokos pa promešati sve da se smesa sjedini.

Ohlađenu koru premazati filom. Ukrasiti po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading