BOŽANSKA POSLASTICA Plazma torta sa čokoladom, ukus savršenstva

TRPEZA.RS

22:34

Slatki kutak 0

Jedna od najpopularnijih poslastica.Jednostavna je, brzo se priprema, neodoljivo je ukusna, deca je obožavaju

BOŽANSKA POSLASTICA Plazma torta sa čokoladom, ukus savršenstva
Printscreen/Youtube

Potrebno je:

Kora

  • – 2 belanca
  • – 3 kašike šećera
  • – 2 kašike hladne vode
  • – 3 kašike oraha
  • – 1 kašika brašna
  • – 1/2 praška za pecivo

Krem:

  • – 2 žumanca
  • – 2 pudinga od vanile
  • – 500 ml mleka
  • – 5 kašika šećera
  • – 100 gr šećera u prahu
  • – 125 gr margarina
  • – 100 gr plazma keksa
  • – 100 grama čokolade

Još:

  • – 100 gr čokolade
  • – 3 kašike mleka
  • – 50 ml čokoladnog mleka
  • – šlag za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Uluati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje. Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh veličine 16 x 16 cm u koji smo stavili papir za pečenje.

Peći oko 20 minuta, zavisno od rerne.

Dok se kora peče skuvati fil. Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 100 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kad provri zakuvati pudinge i mešati. Kad se dobro zgusnulo, skloniti sa vatre da se hladi. Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding uz miksiranje.

Podeliti smesu na dva dela.

U jedan deo staviti mlevenu plazmu (ako vam se učini da je pregusto dodajte malo mleka i izmešajte). U drugi deo staviti otopljenu čokoladu. Ako čokoladu stavite vrelu i malo vma se razredi, stavite krem u frižider, stegnuće se. Otopiti sto grama čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore koju ste isprskali sa čokoladnim mlekom ili običnim.

Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odgore čokoladni krem.  Ulupati šlag i staviti preko torte.

Ostaviti da se hladi bar 2h pa poslužiti.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading